DEFINICIONS:
Anomenem dietes vegetarianes aquell conjunt d'hàbits alimentaris que exclouen les carns com a nutrients, tant les d'animal terrestres com peixos. No està prou clar si tampoc no inclouen productes derivats dels animals com pot ser la mel.
En aquest grup també incloem els ovo-làctics i pisci-vegetarians per no ser tant estrictes com els vegans que mantenen més una postura filosòfica d'evitar el patiment animal que l'estrictament nutritiva, encara que també.
Totes elles inclouen:
QUI SE'N POT BENEFICIAR:
- Persones amb obesitat
- Diabètics tipus II
- Hipertensos (amb la condició de reduir la ingesta de sal comú o marina)
- Persones que pateixen de "gota" i se'ls hi aconsella reduir ingesta de càrnics.
- Qui vol reduir el risc cardiovascular
- Qui pateix d'excés de colesterol.
QUINS PROBLEMES POT TENIR LA DIETA VEGETARIANA?
QUINS AVANTATGES POT TENIR UNA DIETA VEGETARIANA
Com en totes les dietes, sempre és recomanable posar-se en mans de dietista o metge-dietista, valorar-ne l'oportunitat i no iniciar-les per compte propi, s'evitaran molts problemes nutritius i també alteracions del comportament nutritiu.
(*) Tofú i temphe: són productes compostos per fesol de la soia, quallat o fermentat com el formatge, rics en calci i proteïnes.