En la premsa s'informa de la derogació d'un ordre del Ministeri de Sanitat de 1985, que fa referència a quins medicaments específics precisen recepta mèdica o no.
Atès que està d'actualitat la polèmica sanitària de la "Gestió d'infermeria" que propicia que aquest grup de professionals puguin receptar, s'ha volgut relacionar ambdúes qüestions. Possiblement hi ha relació, però el debat és diferent, atès que ningú posa en dubte que el personal d'infermeria pugui aconsellar a qualsevol pacient l'ús de productes que no precisin recepta mèdica per obtenir-los, per millorar la salut o atendre sanitàriament problemes de la seva competència.
Allò que gran part del col·lectiu mèdic no veu clar és que la Sanitat Pública incrementi, de manera interessada per falta de personal facultatiu, les competències assistencials d'infermers/es, principalment en les demandes "urgents" o "espontànies", segons expressions a vegades equivalents, perquè siguin més resolutives davant possibles patologies menors i d'acord a protocols dissenyats pels propis facultatius (està clar que en aquest procés hi ha metges de certes societats científiques que hi estan d'acord i col·laboren amb l'Administració).
Perquè tot aquest procés reïxi cal la complicitat dels metges perquè signin les receptes suggerides per infermeria i els protocols que segueixen i així ho veiem moltes vegades, essent els propis companys els nostres principals enemics. Heus ací les nostres contradiccions!!!
Jo vaig més lluny: no signaria productes receptats per especialistes, per continuar els seus tractaments si no hi estem d'acord al cent per cent. Que cadascú assumeixi les seves responsabilitats!!. Ara amb la recepta electrònica no hi ha excusa
Escribir comentario